Rahsia Rezeki

Kalau ikut hati nak ja ambik tiket dan terbang balik sekarang juga. Lebih mudah kalau uruskan sendiri barang-barang yang kat rumah tu. Tapi tak mampu la nak balik sebab tiket flight mahal paling murah sekitar 3-5k pastu lebih kurang 2 hari baru sampai Malaysia. Perancangannya nak sewakan rumah tu. Asalnya memang tak mau sewakan kerana … More Rahsia Rezeki

Kejayaan Yang Diperolehi dan Kegagalan Yang Dicari (Bahagian 2)

Alhamdulillah, dapat juga menulis lagi. Sebenarnya saya ni dah lama buat blog tapi blog lama saya dah tak aktif. Disebabkan rasa ingin berleter dan melepas geram saya buat blog baru yang usianya ta sampai 2 tahun lagi kot. Baiklah, lanjutan daripada Bahagian 1 setelah bebas hutang (free debt) sepenuhnya pada tahun 2005, hidup saya cukup … More Kejayaan Yang Diperolehi dan Kegagalan Yang Dicari (Bahagian 2)

Kejayaan Yang Diperolehi dan Kegagalan Yang Dicari (Bahagian 1)

Sebenarnya amat sukar untuk berkongsi apa yang pernah saya harungi selama ini. Namun, untuk terus memotivasikan diri agar terus istiqamah, cekal, tabah dan tahan godaan saya ingin berkongsi secara ringkas/umum yang mungkin boleh dijadikan rujukan/panduan oleh orang lain supaya dapat mengelakkan segala kesilapan yang pernah saya alami selama ini. Saya bukan seorang pakar mahu pun … More Kejayaan Yang Diperolehi dan Kegagalan Yang Dicari (Bahagian 1)

Mencari Keberkatan dan Keredhaan

Terlalu lama tidak menulis dan kerana asyik memikirkan pelbagai hal, kesannya adalah sakit kepala. Alhamdulillah saya sekeluarga diberikan rezeki dan kesempatan oleh Allah SWT untuk menyambut hari raya aidilfitri bersama-sama ibu bapa serta keluarga dan juga rakan-rakan di Malaysia. Betapa besarnya nikmat apabila dapat meraikan hari lebaran bersama-sama mereka. Syukur tidak terhingga kepada Allah SWT … More Mencari Keberkatan dan Keredhaan